طرز تهیه قیمه
بازدید 168
0

طرز تهیه قیمه به صورت قدم به قدم

طرز تهیه قیمه که یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین غذا در میان ایرانیان است. دستور پخت خورش قیمه خیلی سخت و دشوار نیست و هر کسی میتواند این غذای خوش طعم را اماده کند.

در این مقاله از اموزش اشپزی قصد داریم دستور پخت و طرز تهیه قیمه را برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. همراه ما باشید.

طرز تهیه قیمه

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
لپه ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی ۴ عدد
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

 

مرحله اول دستور پخت قیمه:

برای تهیه خورش قیمه مجلسی به روش سنتی ابتدا چند ساعت قبل از اینکه آشپزی را شروع کنید بهتر است لپه را به مدت چند ساعت در یک کاسه حاوی آب بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ آن برطرف شود ، با سرعت بیشتری نیز بپزد.

مرحله دوم طرز تهیه قیمه :

توصیه ما این است که هر زمانی قصد دارید قیمه درست کنید از شب قبل لپه را بخیسانید. در صورت امکان چند بار آب داخل کاسه را تعویض کنید تا به طور کامل نفخ لپه ها گرفته شود. در این مرحله ۲ تا از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.

مرحله سوم پخت قیمه :

سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا شفاف و نرم شوند. در ادامه کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید.

مرحله چهارم :

در این مرحله گوشت گوسفندی یا گوساله را بشویید و به اندازه قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید. نکته مهم در مورد خرد کردن گوشت خورشتی این است که حتما گوشت را به اندازه متوسط خرد کنید.

مرحله پنجم :

زیرا اگر گوشت خورشتی خیلی ریز باشد روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد و اگر خیلی بزرگ باشد علاوه بر تاثیر منفی که بر روی ظاهر خورش می گذارد باعث می شود که گوشت خورشتی دیرتر بپزد.

مرحله ششم

اگر از گوشت گوسفندی استفاده می کنید قطعات را کمی بزرگتر در نظر بگیرید زیرا گوشت گوسفندی پس از پخت کمی جمع می شود. گوشت خورشتی را پس از خرد کردن به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید.

مرحله هفتم:

سپس کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود. در این مرحله چند دقیقه گوشت را تفت دهید تا کمی سرخ شود. سرخ شدن گوشت در این مرحله باعث می شود در پایان پخت خورش خوشمزه تری داشته باشید.

مرحله هشتم:

البته باید توجه داشته باشید که گوشت را بیش از حد تفت ندهید زیرا باعث می شود گوشت سفت و دیرپز شود و در پایان پخت درون دهان به راحتی آب نشود. پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.

مرحله نهم :

رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش کمی تیره شود. این کار علاوه بر اینکه طعم خورش را خوشمزه تر می کند باعث می شود در پایان کار خورش خوش رنگ تری نیز داشته باشید.

مرحله دهم :

البته باعث مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید زیرا باعث بد طعم شدن خورش می شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادید، لپه را پس از آبکشی اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.

مرحله یازدهم :

حالا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم کنید تا گوشت و لپه به آرامی حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزد.

مرحله دوازدهم:

در این مرحله لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید سپس تخمه های داخل لیمو عمانی را خارج کنید. مهم ترین دلیل تلخی خورش تخمه های لیمو عمانی هستند. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند لیمو ها را به خورش اضافه کنید.

مرحله سیزدهم:

پس از اضافه کردن لیمو عمانی، زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید. اگر بخواهید خورش شما طعم خورش های نذری را به خود بگیرد باید ۱ قاشق چای‌خوری دارچین به خورش خود اضافه کنید.

مرحله چهاردهم:

دارچین را اگر از ابتدای پخت خورش اضافه کنید باعث می شود رنگ خورش تیره تر شود. بهتر است یا دارچین را در مراحل پایانی پخت خورش اضافه کنید یا از چوب دارچین استفاده کنید (چوب دارچین را می توانید اوایل پخت خورش اضافه کنید).

مرحله پانزدهم:

پس از اضافه کردن چاشنی ها و طعم دهنده ها حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در این مرحله سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک و یکدست خرد کنید.

مرحله شانزدهم:

سیب زمینی های خرد شده را چند بار با آب سرد بشویید و با دست زیر و رو کنید تا نشاسته های اضافی روی سیب زمینی ها به طور کامل از بین برود. می توانیم سیب زمینی ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب سرد قرار دهیم.

مرحله هفدهم:

نشاسته روی سیب زمینی علاوه بر اینکه روی طعم سیب زمینی تاثیر منفی می گذارد باعث می شود که سیب زمینی در زمان سرخ کردن به هم بچسبند. پس از آبکشی سیب زمینی ها با آب سرد انها را با یک دستمال تمیز خشک شوند.

مرحله هجدهم:

سپس در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. برای بهتر شدن طعم سیب زمینی ها می توانید در زمان سرخ کردن کمی زردچوبه به سیب زمینی ها اضافه کنید. در پایان پس از اینکه خورش به غلظت مورد نظر شما رسید آنرا از روی حرارت بردارید، سپس در ظرف خورش خوری بکشید.

مرحله نوزدهم:

خورش قیمه باید کمی آب داشته باشد پس باید حد وسط را نگه دارید، نه اجازه دهید خورش خیلی سفت شود، نه اینکه خیلی آبکی. پس از کشیدن خورش آنرا با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و به همراه برنج سرو کنید.

 

خورش قیمه یکی از پرطرفدارترین و معروف‌ترین غذاهای ایرانی است. این غذا به عنوان یک غذای محبوب در ایران شناخته می‌شود و از جمله غذاهای معمولی در جشن‌ها و مراسم خانوادگی در این کشور محسوب می‌شود. خورش قیمه به صورت کلی به دو قسمت تقسیم می‌شود: قیمه و سس خورش.

مواد اصلی مورد نیاز برای تهیه خورش قیمه عبارتند از:

1. قیمه: قیمه در واقعیت از گیاهی به نام قیمه تهیه می‌شود که به صورت پودر یا دانه‌ای در بازارها قابل دسترسی است. قیمه برای تهیه این غذا با روغن سرخ می‌شود تا رنگ طلایی بگیرد.

2. گوشت: بیشتر اوقات گوشت گوساله یا گوشت مرغ برای تهیه خورش قیمه استفاده می‌شود. گوشت به تکه‌های کوچک خرد می‌شود و با سس خورش پخته می‌شود.

3. سس خورش: سس خورش قیمه از موادی مانند پیاز، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، زرشک، نمک و فلفل سیاه تهیه می‌شود. این سس به گوشت و قیمه اضافه می‌شود و به مدت زمانی پخته می‌شود تا مزه‌ها ترکیب شوند و غذا آماده شود.

خورش قیمه معمولاً با برنج سفید و ترشی خورشت سبزیجات تقدیم می‌شود و ممکن است با نون لواش نیز سرو شود. این غذا دارای طعم ترش و تندی ملایمی است و با سبزیجات تازه، مثل نعنا و کرفس، تزئین می‌شود.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

اصغر لطفی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادات لیورا

جملات الهام بخش زندگی ( 50 جمله ناب و قشنگ الهام دهنده به زندگی )

3 هفته پیش

متن رفیق عاشقتم برای دوست صمیمی (متن های عاشقانه برای رفیق)

3 هفته پیش

متن در مورد معرفت و مردانگی با عکس نوشته سنگین

3 هفته پیش

متن درباره خدا و بزرگی او (عکس نوشته و متن درد دل با خدا)

3 هفته پیش

جملات الهام بخش زندگی ( 50 جمله ناب و قشنگ الهام دهنده به زندگی )

3 هفته پیش

متن رفیق عاشقتم برای دوست صمیمی (متن های عاشقانه برای رفیق)

3 هفته پیش

متن در مورد معرفت و مردانگی با عکس نوشته سنگین

3 هفته پیش

متن درباره خدا و بزرگی او (عکس نوشته و متن درد دل با خدا)

3 هفته پیش

جملات الهام بخش زندگی ( 50 جمله ناب و قشنگ الهام دهنده به زندگی )

3 هفته پیش

متن رفیق عاشقتم برای دوست صمیمی (متن های عاشقانه برای رفیق)

3 هفته پیش

متن در مورد معرفت و مردانگی با عکس نوشته سنگین

3 هفته پیش

متن درباره خدا و بزرگی او (عکس نوشته و متن درد دل با خدا)

3 هفته پیش

جملات الهام بخش زندگی ( 50 جمله ناب و قشنگ الهام دهنده به زندگی )

3 هفته پیش

متن رفیق عاشقتم برای دوست صمیمی (متن های عاشقانه برای رفیق)

3 هفته پیش

متن در مورد معرفت و مردانگی با عکس نوشته سنگین

3 هفته پیش

متن درباره خدا و بزرگی او (عکس نوشته و متن درد دل با خدا)

3 هفته پیش

جملات الهام بخش زندگی ( 50 جمله ناب و قشنگ الهام دهنده به زندگی )

3 هفته پیش

متن رفیق عاشقتم برای دوست صمیمی (متن های عاشقانه برای رفیق)

3 هفته پیش

متن در مورد معرفت و مردانگی با عکس نوشته سنگین

3 هفته پیش

متن درباره خدا و بزرگی او (عکس نوشته و متن درد دل با خدا)

3 هفته پیش