طرز تهیه سمبوسه به صورت قدم به قدم را برای شما عزیزان قرار داده ایم، امیدوارم این مطلب برای شما مفید باشد. همراه فندو باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
سیب زمینی متوسط | ۴ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
جعفری خرد شده | ۱ فنجان |
گشنیز خرد شده | ۱ فنجان |
تره خرد شده | ۱ فنجان |
پیازچه خرد شده | ۱ فنجان |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق مربا خوری |
خمیر یوفکا یا نان لواش | ۵ ورق یا ۵ نان |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سس هالوپینو یا فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن زیتون برای سرخ کردن پیازها | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن زیتون برای رومال خمیرها | ۳ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه سمبوسه در فر
مرحله اول دستور پخت سمبوسه
ابتدا سیب زمینیها را بشورید و داخل یک قابلمه قرار دهید سپس مقداری آب روی آنها بگیرید، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سیب زمینیها خوب بپزند، تقریبا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا سیب زمینیها آب پز شوند.
مرحله دوم طرز تهیه سمبوسه
بعد مقداری سبزی جعفری، گشنیز، پیازچه و تره را تمیز بشورید، در سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود بعد از این که سبزیها کاملاً خشک شدند با یک چاقوی تیز آنها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید مقدار استفاده از سبزیها سلیقهای است.
مرحله سوم اموزش درست کردن سمبوسه
سپس در فاصلهای که سیب زمینیها میپزند یک پیاز را پوست بگیرید، بشورید، به شکل نگینی و ریز خرد کنید سپس در یک تابه مقداری روغن زیتون بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید، بعد از این که روغن داغ شد پیازها را در آن سرخ کنید.
مرحله چهارم
وقتی که پیازها سبک شدند و رنگ آنها کمی طلایی شد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه در تابه رنگ باز کند و پیازها طلایی رنگ شوند، بعد در تابه را ببندید تا پیازها روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
مرحله پنجم
بعد از این که سیب زمینیها خوب پختند قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا آنها کمی خنک شوند سپس پوست سیب زمینیها را بگیرید بعد آنها را در یک ظرف بریزید، با گوشتکوب دستی کاملاً له کنید تا بافت آنها یکدست و صاف شود.
مرحله ششم
پیازهای پخته شده را روی سیب زمینیهای له شده بریزید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و عطر پیازها به خورد سیب زمینیها برود بعد از آن سبزیهای خرد شده را به مخلوط سیب زمینی و پیاز اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
مرحله هفتم
سپس مقداری پودر تخم گشنیز را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، بعد از آن مقداری نمک و فلفل سیاه روی مواد بریزید، با هم خوب ترکیب کنید وقتی که همه مواد کاملاً با هم مخلوط و یکدست شدند، ظرف آن را کنار بگذارید.
مرحله هشتم
تعدادی خمیر یوفکا را روی سطح صاف قرار دهید خمیرها به شکل مستطیل هستند اگر خمیر یوفکا در دسترس نبود میتوانید از نان لواش برای درست کردن سمبوسهها استفاده کنید فقط باید نان لواش نرم و سالم باشد که مواد از داخل آن بیرون نریزد.
مرحله نهم
مقداری از مواد را با قاشق بردارید و روی خمیر یوفکا یا نان لواش برش داده شده به شکل مستطیل قرار دهید، بعد خمیر یوفکا را مانند سمبوسه و با تا زدنهای مثلثی شکل فرم دهید همه مواد را به همین روش آماده کنید و سمبوسهها را کنار بگذارید.
مرحله دهم
بعد با یک فرچه مقداری روغن زیتون را روی سمبوسهها بمالید و سطح آنها را کاملا با روغن زیتون رومال کنید سپس سمبوسهها را داخل سینی فر یا قالب مورد نظر بچینید بعد از آن سینی را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.
مرحله یازدهم
سپس دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید بعد اجازه دهید تا سمبوسهها به مدت ۳۵ دقیقه در فر بپزند، کاملا طلایی رنگ و مغز پخت شوند در اواسط پخت و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، فر را خاموش کنید و سینی را از داخل آن بیرون بیاورید.
مرحله دوازدهم
بعد از آن همه سمبوسهها را برگردانید و دوباره سینی را در فر قرار دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزند و سمت دیگر آنها هم طلایی رنگ شود، بعد از آن قالب را از فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا سمبوسهها در دمای محیط کمی خنک شوند.
مرحله سیزدهم
به جای فر میتوانید از دستگاه هواپز استفاده کنید دمای آن را روی ۱۸۰ درجه تنطیم کنید مدت پخت سمبوسهها در هواپز ۱۵ دقیقه است، بعد از این زمان باید قالب سمبوسهها را از فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا کمی حرارت اولیه آنها کم شود.
مرحله چهاردهم
بعد آنها را داخل ظرف بچینید و روی آنها به دلخواه و سلیقه خودتان مقداری سس هالوپینو یا فلفل قرمز بریزید بعد با چند برگ ریحان تازه تزئین کنید بعد سمبوسهها را به عنوان یک پیش غذای شیک یا فینگر فود پر طرفدار در ظرف مناسب بچینید. در آخر سمبوسه را به عنوان یک پیش غذای شیک برای پذیرایی همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
نظرات کاربران